Velkommen til Skoleavis.dk

I skal nu i gang med at lave jeres helt egen avis. I skal indtage roller som journalister, fotografer, korrekturlæsere og layoutere og I skal arbejde med de journalistiske arbejdsmetoder, når I skal formidle historier og nyheder fra både nær og fjern.

Her på siden har vi samlet et overblik med alt, hvad I skal bruge for at lave jeres avis. I kan gå på opdagelse i journalistiske arbejdsmetoder, tips og tricks til jeres artikler og billeder, samt øvelser, som kan hjælpe jer med at blive helt skarpe på arbejdet med at lave en avis.

 

Lav jeres egen avis

Jeres lærer har valgt, at I skal skrive jeres version af enten Jyllands-Posten, Ekstra Bladet eller Politiken, som er nogle af Danmarks største aviser.

Når I er færdige med jeres avis, bliver den trykt i 200 eksemplarer og sendt til jeres klasse – så har I rigelig, I kan dele med jeres venner og familie.

I kan også se den på vores online avisarkiv

Vi ønsker jer god fornøjelse med avisen ­– vi glæder os til at se jeres færdige resultat! Vi er klar på sidelinjen helt indtil deadline, hvis I har brug for hjælp, eller hvis noget driller.

 

 

Vindere af mediekonkurrencen 2022

Redaktioner

Redaktionen bestemmer, hvilken retning historierne skal tage og hvad der må komme med i udgivelsen. En redaktion er dermed hjernen og hjertet i enhver udgivelse.

Research

En historie kræver grundig research, en skarp vinkel og pålidelige kilder.

Skriv artikel

Journalistik har ofte en meget bred målgruppe, og det handler derfor om at formidle sit budskab, så alle forstår det.

Brug billeder

Et billede er afgørende for, at en artikel fænger læseren og kan sætte sig ind i historien.

Læs korrektur

Korrektur er mere end at sætte komma.

Lav layout

Layout handler om at sætte avisen op, så læseren bedst muligt kan gennemskue indholdet og har lyst til at læse artiklerne.