Fejl i layout

Er der nogle sider, som I ikke kan godkende? Vi har listet nogle potentielle fejl, dette kan skyldes, nedenfor:

Undgå røde og gule fejl

Når en artikel ikke kan godkendes, vil der enten være gul tekst i artiklen eller en rød kant rundt om artiklen.

Oftest er det fordi, der ikke er plads til artiklen eller teksten.

Hvis baggrunden er rød, og der er en tyk rød kant om artiklen, er det fordi, artiklen er for stor til at kunne være på siden. Prøv at gøre billedet, rubrikken eller brødteksten enten mindre eller større for at undgå de røde fejl. Husk at kontrollere, at citater og faktabokse er indsat korrekt i brødteksten.

Hvis teksten er gul, er det fordi det ikke er markeret et stort nok område til teksten. Du justerer området, ved at trække den røde knap i bunden af teksten op eller ned.

 

Virker ’godkend side’ stadig ikke?

Kan du ikke godkende en side i avisen, selvom der ingen fejlmeldinger er?

Der kan være forskellige årsager til, at du får denne melding, og vi opfordrer dig derfor til at kontakte os på skole@jppol.dk eller 33 47 21 47.

Her vil vi kunne opklare problemet og guide dig mod en løsning.

Gul tekst

Hvis teksten er gul, er der ikke nok plads til at den kan være i det markerede felt. Træk ned i den røde bjælke for at justere.

Røde artikler

Hvis artiklerne er røde, er der ikke plads nok til at de kan være der. Det kan være en idé, at gøre teksten eller rubrikken lidt kortere, eller at fjerne faktabokse eller brødtekstbilleder.

Hvis du har flere artikler ovenpå hinanden, som ikke kan kortes ned, eller artiklen er sat ind på en side, hvor der ikke er plads til den, kan du fjerne den og sætte den ind et andet sted i avisen.

Se hvordan herunder.

Gult udråbstegn

Når der er et gult udråbstegn på billedet, betyder det, at det er i lavere opløsning end anbefalet. Men det kan sagtens trykkes alligevel.

Når et billede uploades til Newsdesk, står der i den lille grå bjælke over billedet, hvor mange spalter, det ideelt kan strække sig over, uden at blive grynet i kvaliteten.

Er der et gult udråbstegn på billedet, kan det derfor være en idé at uploade et billede i højere kvalitet. Det kan for eksempel gøres, ved at uploade direkte fra den enhed, billedet er taget på. Sender man et billede over besked eller mail, vil det ofte blive komprimeret og derved i lavere kvalitet.

Fjern artikel

Hvis du har flere artikler ovenpå hinanden, som fylder for meget eller artiklen er for stor til området, bliver det rødt. Du kan fjerne en artikel ved at klikke på den og vælge ‘fjern’ i den grå boks.

Artiklerne bliver ikke slettet. I stedet bliver de sendt tilbage på redaktionen, hvor du kan indsætte dem, se næste billede.

Indsæt en fjernet artikel

Når en artikel er blevet fjernet fra sin plads i avisen, bliver den lagt ind på redaktionen.

På redaktionens dashboard er der en oversigt over disse artikler under overskriften ‘artikler uden placering i avisen’.

For at sætte en fjernet artikel ind på en ny plads, kræver det at redaktionen har et ledigt område.

Hvis redaktionen ikke har det, kan den eventuelt tildeles mere plads i avisen.

For at sætte artiklen ind på den ledige plads, skal man trykke på det grønne +, som når man opretter en ny artikel og vælge den ønskede artikel fra listen. Nu har artiklen fået en ny plads.