Godkend avis til tryk

Når klassens avis skal godkendes til tryk, er der nogle ting, der skal være i orden. Vi gennemgår avisen, og hvis der er noget der halter, kontakter vi jer og forklarer, hvad I skal rette.

 

Korrekt fotokreditering

Billeder i avisen fanger læserens opmærksomhed, og de kan virke forstærkende for en histories budskab. Når I bruger et billede i avisen, skal I tilføje en fotokreditering. Er billedet ikke et, I selv har taget, skal I sørge for at få fotografens tilladelse til at bruge billedet og kreditere vedkommende under billedet. Det er nemlig vigtigt at kreditere et billede til sin ophavsmand. Hvis man glemmer at gøre det eller krediterer et billede forkert, kan billedets fotograf kræve betaling for den manglende krediter­ing. Der er nemlig altid en fotograf til et billede, og det er derfor ikke nok at kreditere ‘Google’ eller en URL-adresse.

Henter I fotos i Ritzau Scanpix føres fotokrediteringen direkte over i Newsdesk. Nogle gange vil I opleve, at efternavn står før fornavn, så det skal I selv bytte om.

Aviser uden korrekt fotokreditering vil blive sendt tilbage til den ansvarlige lærer, og I vil blive kontaktet af Skoleafdelingen. Når fotokrediteringen er rettet, kan du sende avisen ind igen.

 

Ingen reklamer

Der må ikke bringes nogle former for annoncer eller reklamer i jeres avis. Dette er både gældende for rigtige annoncer, produceret af eller for virksomheder, og for annoncer for fiktive produkter. Der må heller ikke udveksles penge eller andre belønninger mellem eleverne og virksomheder.

 

Ingen fake news

I må ikke skrive falske historier om virkelige personer eller begivenheder. Ligesom en rigtig avis, bliver jeres aviser udgivet. Som journalister har I en forpligtigelse til at komme så tæt på sandheden som overhovedet muligt. I nogle tilfælde kan vi acceptere en fiktiv fortælling, hvis denne ikke omhandler rigtige personer eller begivenheder, såfremt det fremgår tydeligt.

 

Når I har tjekket jeres avis igennem en sidste gang og alle sider er godkendt til tryk, skal du blot trykke ’Send avis til tryk’. Husk på – det er kun den ansvarlige lærer, der kan sende avisen til tryk.