Kære underviser

Med Skoleavis får du et forløb, som kommer så tæt som muligt på en journalistisk arbejdsproces, som vi oplever den på redaktionen, når vi laver avis. Når I har lavet jeres avis, trykker vi den i 200 eksemplarer. Helt gratis.

På denne side og i selve Newsdesk vil du komme omkring det meste, som du som lærer skal vide for at arbejde med avisproduktion i undervisningen.

Målgruppe

Den primære målgruppe er elever i 6.-10. klasse, men andre uddannelsesinstitutioner er også meget velkomne til at bruge systemet. Log ind med Unilogin. Elever og studerende kan først logge ind, når du som lærer/underviser har oprettet en avis og tilknyttet dine elever/studerende til en redaktion.

Vælg mellem Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet

Med Newsdesk kan du vælge mellem at lave en Politiken-, Jyllands-Posten- eller Ekstra Bladet avis – eller måske en af hver? De tre dagblades profil og layout er bygget ind i Newsdesk, så du vil se forskellige sider og indhold alt efter, hvilket dagblad du opretter og logger på.

Kom godt i gang

Det er lærerens opgave at lave opsætningen af avisen, så eleverne kan gå i gang med at skrive artiklerne og layoute avisen

Avisens dashboard

På dashboardet kan du se alle avisens sider og skabe dig et overblik over, hvor langt I er med avisen.

Skriv artikel

Bliv klogere på, hvordan I tager hul på skriveprocessen, og hvad I skal være særligt opmærksomme på.

Korrektur og layout

Få avisen til at se flot og indbydende ud, så læseren får lyst til at læse artiklerne.

Kontakt

Vi arbejder hele tiden på at forbedre systemet og gøre det nemmere og sjovere for jer at lave avis. Vi står klar til at hjælpe dig igennem hele forløbet, hvis I oplever problemer eller frustrationer.

Kig også på vores FAQ – måske du finder svaret på dit spørgsmål der.

Gå til FAQ-siden