Om Skoleavis og Newsdesk

Skoleavisen er et fælles projekt for Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.
Sammen har dagbladene udviklet læringsværktøjet Newsdesk. Det er et online program, hvor eleverne kan prøve kræfter med den skrevne journalistiks processer, og får mulighed for at sætte fokus på de problematikker og begivenheder, der fylder i deres liv.

Vores historie

I 2016 blev Ekstra Bladets tidligere program ’Redaktionen’ udskiftet til fordel for undervisningsværktøjet ’Newsdesk’, som er målrettet elever i folkeskolen, gymnasier, lærerseminarier m.fl. Skoleavisen giver eleverne mulighed for at lave deres egen avis via en interaktiv platform på nettet. Når aviserne er færdige, vil de blive trykt i 200 eksemplarer og sendt gratis til skolerne. Med Newsdesk tilbydes I som lærere et undervisningsværktøj, der kan benyttes året rundt og i alverdens sammenhænge.

 

Hvem kan bruge Skoleavisen?

Skoleavisen kan bruges i forbindelse med undervisning. Den primære målgruppe er elever i 6.-10. klasse og studerende på gymnasiale uddannelser og lærerseminarer. Men andre uddannelsesinstitutioner er også meget velkomne til at bruge systemet.

Man logger ind på Newsdesk med sit Uni-login, men inden dette kan lade sig gøre, kræver det en databehandleraftale mellem din kommune/privatskole og os. Vi har allerede aftaler med langt de fleste kommuner, og her vil du kunne logge ind med det samme. Hvis du skulle opleve problemer, skyldes det givetvis en aftale, der endnu ikke er blevet godkendt, og du skal derfor ikke tøve med at tage kontakt til os, så vil vi tage os af det.

Når adgangen er sikret, kræver det ingen tilmelding, og dine elever vil automatisk kunne tilknyttes din avis.

 

Adgang for lærerstuderende

Lærerstuderende i praktik kan ikke anvende Newsdesk med deres sædvanlige Uni-login. Den ansvarlige for Uni-login på praktikskolen skal oprette et Uni-login til den studerende, så vedkommende står som ansat på den pågældende skole i praktikperioden.

Mediekonkurrence for Skoler

Hvert efteråret afholder vi Mediekonkurrencen for skoler med et specifikt tema. Deltagelse i konkurrencen kræver tilmelding på forhånd.

Konkurrencen løber over en periode på 8 uger, hvor du som lærer selv kan strukturere arbejdet med avisen. Alle medvirkende klasser modtager 200 gratis eksemplar af deres avis.

Aviserne bedømmes af en jury, der kårer vindere i seks kategorier, som fejres til et festligt arrangement og modtager 5.000 kr. til klassekassen.

Du kan finde lærermateriale fra tidligere konkurrencer under temaerne: ‘Du er god, som du er’, ‘Mod forandrer verden’, ‘Vi har ordet – unge har også ret’, ‘Døden er da noget, vi taler om’, ‘Generation Verdensmål’ og ‘Elsk dig selv’.

 

 

Mediekonkurrencen for skoler

Se tidligere temaer, vinderaviser fra 2022 og lærermateriale fra tidligere år.

Læs mere

Læs om Newsdesk

Newsdesk er et gratis undervisningsværktøj, som giver elever og studerende mulighed for at lave deres helt egen avis og modtage den i 200 trykte eksemplarer.

Se vores avisarkiv

Se tidligere aviser på Newsdesk.dk Når en avis er færdig, ligger den online i visiolink i et år, og kan tilgås via Newsdesk. Tryk på 'se flere' under det ønskede dagblad.

Systemkrav

Newsdesk virker både på mobil, tablet og computer. Læs om systemkrav og specifikationer her.

Mediekonkurrencen for skoler

Mediekonkurrencen for skoler afholdes årligt og er et samarbejde mellem Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten og en samarbejdspartner. Elever fra 6.-10. klasse kan deltage.

FAQ

Find svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ. Du er også altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon hvis du har spørgsmål, problemer eller inputs.

Databehandleraftaler

For at kunne bruge Newsdesk, skal der være en databehandler-aftale mellem JP/Politikens Hus og kommunen eller privatskolen. Aftalen er på plads, hvis man kan logge ind på med sit UNI-Login.

Kontakt os

Du er altid meget velkommen til at kontakte skoleafdelingen, så gør vi hvad vi kan, for at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig godt videre.