2023: Idéprisen

Når man beskæftiger sig med emnet ’Naturen er for vild’ er det næsten uundgåeligt at støde på natur, der ikke trives, og hvor man måske endda kan være med til at gøre en forskel. Derfor vil der, som noget særligt i Mediekonkurrencen 2023, være en ekstra pris, der gives til den bedste idé til et naturfremmende initiativ i jeres lokalområde. Vi kalder den idéprisen!

Med idéprisen håber vi at give eleverne en følelse af, at alle kan gøre en forskel og en mulighed for at engagere sig i et konkret projekt, som de selv skal udvikle og potentielt føre ud i livet.

I lærermaterialet kan du finde inspiration til klassens idé, se side 16-19.

 

I alle konkurrenceaviser er der på bagsiden afsat plads til klassens idé. 

Vinderne af idéprisen modtager en præmie på 5.000 kr. til at føre deres idé ud i livet og derudover 5.000 kr. til klassekassen.

Der findes to vinderklasser fordelt i kategorierne: 6.-7. klasse og 8.-10. klasse.

Vinderne af idéprisen vil, ligesom vinderne i aviskategorierne, blive hyldet til en stor fejring i Pressen i JP/Politikens Hus.

Idéerne bliver bedømt af et fagligt panel, og der vil blive lagt vægt på, om jeres idé er …
  • … naturfremmende? Er udarbejdelsen af jeres idé skånsom over for miljøet? Kan jeres idé have positiv indflydelse på naturen - ikke kun her og nu, men også i lang tid efter konkurrencen?
  • … original? Skiller jeres idé sig ud fra mængden? Har I set muligheder i netop jeres lokalområde, som det kræver nogle vilde, kreative øjne at spotte?
  • … et godt samarbejde? At redde naturen er ikke en énmandsopgave – vi bliver nødt til at løfte i fællesskab. Har I med jeres idé fundet et fedt samarbejde med en lokal virksomhed, institution eller sportsklub? Eller er I måske lykkedes med at inddrage en masse lokale borgere?